20+ Video marketing trendova u 2018 [ Infografik ]

Video Marketing trendovi u 2018.

Takozvani video marketing je sve popularniji zbog čega video sadržaj na društvenim mrežama preuzima primat i treba da bude sastavni deo svake strategije za oglašavanje tokom 2018. godine. Podsetimo se, kada je Mark Zuckerberg najavio promenu Facebook algoritma upravo je naglašavao važnost video sadržaja kao nešto što će biti favorizovano na našem NewsFeed-u.

Zašto je video sadržaj značajan za same naloge?

Kontetnt marketing postaje sve ličniji i personalizovaniji. Šta to znači?

Čak 60% potrošača je više naklonjeno kompanijama koje su spremne da kreiraju i proizvedu poseban unikatan proizvod / uslugu za konkertnu grupu potrošača ali i samo jednog potrošača. Te i ne čudi što čak 88% kompanija razmatraju da u svoj program uključi i mogućnost personalizacije proizvoda u svoje ponude. U praksi takvi primeri su brojni: patike sa vašim imenom (Nike), u bojama ili šarama koji ste sami osmislili putem aplikacije na sajtu (Converse).

Live video na društvenim mrežama postaće neizostavni deo marketing strategije

Čak 82% anketiranih navelo je da vole i prate live video sadržaj na društvenim mrežama. Takođe, taj impresivan podatak potkerpljuje i činjenica da takav sadržaj gledaoci podele sa prijateljima 12 puta više nego određenu tekstualnu ili foto objavu na društvenim mrežama.

Istraživanja su pokazala da potrošači zapamte čak 95% poruke koje su videli u video sadržaju, što znači informacije dobijene na taj način brže i lakše pamte od informacija dobijenih na osnovu čitanja.

Troškovi oglašavanja na društvenim mrežama rastu zbog velike tražnje

Zbog uvećanog broja oglašivača na Facebook-u raste i sama cena reklama. Troškovi samo za Facebook rastu čak 74% iz godine u godinu.

Kratki video sadržaj će biti sve popularniji

Kratkotrajni video sadržaji kao što su Snapchat i Instagram stories imaju uži doseg, odnosno dopru do usko targetirane publike ali svakako od samog dosega i činjenice koliko je ljudi videlo određeni video, bitnije je koja je interakcija uspostavljena.

Optimizacija sadržaja za mobilne uređaje postaje novi standard za sve sadržaje, uključujući i video

Više ne koristimo desktop računare kao nekada. Komunikacija je mnogo brža, informacije koje tražimo su nam potebne u tačno određenom trenutku, i treba da budu lako dosupne. Uglavnom je to razlog zašto se 69% interakcija odvija putem različitih mobilnih platformi.

Bite-sized video sadržaj postaje sve važniji

Suštinske informacije koje su od koristi, brzo i lako dostupne odnosno dostupne samo jednim klikom postao je jedinstven recept za sadržaj koji plasirate. Na taj način gradi se poverenje auditorijuma, kao i dugotrajna veza učesnika u komunikaciji.

Kako bi bolje razmotrili upotrebu video sadržaja u marketing strategijama, obuhvatili smo najvažnije činjenice i statističke podatke kroz zanimljive infografike za Facebook, YouTube, Instagram, LinkedIn i Twitter koji vam mogu pomoći u planiranju i sprovođenju marketing strategija.

Facebook Video Marketing u 2018. [ Infografik ]

Video Marketing Trendovi u 2018. godini

YouTube Video Marketing u 2018. [ Infografik ]

Video Marketing Trendovi u 2018. godini

Instagram Video Marketing u 2018. [ Infografik ]

Video Marketing Trendovi u 2018. godini

Twitter Video Marketing u 2018. [ Infografik ]

Video Marketing Trendovi u 2018. godini

LinkedIn Video Marketing u 2018. [ Infografik ]

Video Marketing Trendovi u 2018. godini