Facebook Društvena Mreža

Facebook društvena mreža je najrasprostranjenija društvena mreža na Internetu. Popularna “fejsbuk” društvena mreža krajem 2013. godine dostigla cifru od preko 1,3 milijardi korisnika širom planete što je svrstava na mesto broj 1 kada su u pitanju društvene mreže. U Srbiji postoji preko 4 miliona otvorenih naloga i korisnika koji svakodnevno koriste ovaj društveni fenomen. Dakle, u Srbiji je izuzetno popularan gde otprilike svaka 2 osoba ima otvoren nalog na “fejsu” dok u urbanim naseljima procenat prelazi 70% populacije.

Facebook Društvena Mreža

Besplatna promocija na Facebook-u – se sastoji od kreiranja naloga (fan page) na ime firme ili organizacije, gde možete da kreirate bazu vaših korisnika, fan-ova ili ljubitelja, tj. besplatnu bazu aktivnih i potencijalnih klijenata. Vašu stranicu / nalog možete opremiti sa tekstovima, slikama, video snimcima ali i igricama, kvizovima, nagradnim igrama i još mnogo toga.

Plaćeno reklmairanje na Facebook-u – se sastoji od reklama koje se kreiraju za vašu firmu i koje se posle po određenim kriterijumima plasiraju (pojavljuju) ostalim korisnicima fejsbuka. Možete tačno da odredite kojim korisnicima fejsbuka želite da se prikaže reklama. Postoje razni kriterijumi, ka npr. geografski (u kom gradu, državi itd.), starosni kriterijum (npr. od 25 do 40 godina), zatim možete da “gađate” cele interesne grupe (npr. ljubitelje sporta, ili npr. motora).

Činjenice i statistika o fejsbuku

Fejsbuk društvena mreža beleži vrtoglavi rast korisnika iz godine u godinu. U 2009. godini “fejs” je imao oko 200 miliona korisnika širom sveta, a sada preko 1,3 milijarde korisnika što je ogromno uvećanje za oko 600% za manje od 5 godina. Dakle svaki 5 stanovnik planete ima fejsbuk nalog koji posećuje svakodnevno.

Facebook Aktivni Dnevni Korisnici

Facebook Aktivni Mesečni Korisnici

Facebook Aktivni Mobilni Mesečni Korisnici