Tekst, Fotografija i Video

kreiranje-sadrzaja-slike-video

Sigurno ste čuli za izreku “Content is King” odnosno “Sadržaj je kralj”. Kreiranje i posedovanje kvalitetnog sadržaja će učiniti da se ljudi duže zadržavaju na vašim stranicama, kao i da se vraćaju na njih i dele ih preko mreža sa drugim korisnicima. Potrebno je istaći se od mase onih koji se reklamiraju zanimljivim tekstom, slikom ili interesantnim videom. Pogledajte zašto je u poslednjih nekoliko godina (i dalje) bitan sadržaj na društvenim mrežama i websajtu.

Ako ne kreirate relevantan sadržaj na relevantnim mestima – ne postojite. Gary Vaynerchuk.

Zašto kreiranje profesionalnog sadržaja?

Kreiranje profesionalnog sadržaja ima više prednosti a mi bi izdvojili nekoliko bitnih.

Dobar sadržaj je dobar za SEO

Visokokvalitetni, jedinstven (ne kopiran) sadržaj na websajtu ima značajan uticaj na SEO i rangiranje na pretraživaču.

Podstiče angažovanje publike

Dobar sadržaj, bilo da je u obliku blog posta ili nekog vizuala ohrabruje korisnike da se bave brendom. Ako je sadržaj stvarno dobar, korisnici će napraviti pauzu da bi konzumirali taj sadržaj, razumeće poruku brenda i a možda čak prokomentarišu objavu, ili pak podele delove sadržaja. Ako sadržaj nije zanimljiv, niko se neće zadržavati na tome i neće privući pažnju.

Generiše nove lidove i prodaju

Dobar sadržaj stvara svest o brendu i autoritet na već prezasićenom tržištu, koji potom ima potencijale da generiše nove potencijalne lidove i poveća prodaju. Ukoliko je sadržaj prestavljen na pravi način, dugoročni razultati su nesporni.

kreiranje-sadrzaja-fotografije

Kako content prodaje vaše proizvode i usluge?

Najjednostavniji način da prodate vaš proizvod ili uslugu jeste da predstavite taj proizvod ili uslugu u najboljem mogućem svetlu. Potencijalni klijenti i potrošači žele što više informacija o proizvodu ili usluzi koju žele da konzumiraju. A slika govori hiljadu reči. Video nekoliko hiljada. Potrebno je dobrim fotografijama i videom, kao i pratećim tekstom da se približite klijentu i zainteresujete ga.

kreiranje-sadrzaja-fotografije3
kreiranje-sadrzaja-fotografije4
kreiranje-sadrzaja-fotografije2

Primeri video sadržaja

Vrste sadržaja koji mogu da se kreiraju

  • Kreiranje fotografija
  • Kreiranje videa
  • Kreiranje videa i fotografija za Insta stories
  • Kreiranje boomerang videa
  • Kreiranje time laps videa
  • Kreiranje banera 
  • Kreiranje vizuala za oglašavanje

Instagram aktivni korisnici širom sveta

  • Aktivni korisnici u milionima

Izvor Statista 2017.

Šta iMarketing tim može da uradi za vas?

U zavisnosti od delatnosti istražuje se potencijalno tržište, konkurencija i moguće strategije nastupa na Facebook-u kako bi se na najbolji mogući način pripremila stranica i objave.

Kada se usvoji strategija kreiraju se sadržaji, zanimljive objave, slike, video itd. kao i reklamni postovi koji će se reklamirati i na taj način prikazivati ogromnom broju usko ciljanih klijenata i potrošača.

Kreiranje reklamne kampanje sa usko ciljanom populacijom kojoj treba da se prikazuju reklame.

Svakodnevno se prati kampanja, analizira uspešnost i na osnovu podataka kojim merimo uspešnost kampanje, optimizujemo kampanju za još bolje rezultate. Izveštavanje se vrši redovno kroz slanje izveštaja i statistikom (posete, prikazi reklame, konverzije itd.).

Konstantnim ulaganjem u razvoj sajta i prisutnosti na Internetu uspeli smo da dobijemo nove klijente i postanemo prepoznatljivi na tržištu kada je u pitanju ugradnja stolarije.

Miloš Novaković
Vlasnik, ProMax Doo

Uspeli smo za godinu dana da osvojimo tržište brze hrane prisustvom na Facebook-u i reklamiranjem na Google platformi. Trenutno nas prati 30.000 ljudi… Idemo dalje.

Goran Filić
Komercijalni direktor, Burger Plus

Imali smo web sajt koji nam nije donosio posete i nove klijente dok nismo počeli da sarađujemo sa iMarketing-om. Sada nas klijenti pronalaze i preko Google-a i preko Facebook-a.

Prim. dr sc med Aleksandra Mladenović Mihailović
Osnivač, Ginekološko Akušerska Ordinacija Mladenović

Potrebna vam je kvalitetna i profesionalna usluga?