PayPal Srbija – Konačno moguće i primanje novca iz inostranstva

Zvanično na sajtu PayPal Inc. 06.09.2014 pušteno obaveštenje i spisak zemalja koje će od 08.10.2014 moći da primaju novac iz inostranstva putem ovog servisa koji omogućava ljudima da pošalju i primaju novac bez deljenja finansijskih infomacija sa drugima, uz fleksibilnost plaćanja pri korišćenju bankovnih računa, kreditnih kartica ili uz promotivno finansiranje. Na spisku se konačno nalazi i Srbija. Šta zapravo ovo znači?

PayPal u Evropi postoji i funkcioniše od 2004 godine. U Srbiji je do sada bilo moguće samo kupovati, odnosno slati novac putem PayPal sistema u inostranstvo, što i nije bilo loše za početak. Veliki broj ljudi počeo je tako da naručuje robu iz celog sveta, granice su postale nevažne.

Od 08.10.2014 godine i u Srbiji će moći konačno da se prima novac iz inostranstva putem PayPal servisa. Ovo konkretno znači i ubrzani razvoj Elektronskog poslovanja u Srbiji zato što će od pomenutog datuma sve OnLine prodavnice moći da ponude svojim potencijalnim kupcima u inostranstvu sigurniji način plaćanja preko PayPal sistema. Takođe, veliki je motiv i za sve proizvođače i trgovce da kreiraju svoje OnLine prodavnice i na taj način plasiraju svoju robu celom svetu.

Pored dosadašnjih opcija u vezi sa kupovinom i slanjem novca, putem PayPal naloga građanima Srbije od 08.10.2014 će biti omogućeno:

– primanje novca na ime prodate robe ili usluga

– primanje novca na ime “Request Payment” opcije (primanje novca iz insotranstva od fizičkih lica)

– primanje novca od strane kompanija, profitnih i neprofitnih organizacija.

PayPal Srbija eCommerce