Upravljanje sadržajem CMS

CMS Upravljanje Sadržajem

Upravljanje sadržajem CMS (Content Management System) – je sistemski program koji omogućava kreiranje web sajtova, izmene na sajtu i administraciju pomoću alatki koje su dizajnirane tako da dozvoljavaju krajnjim korisnicima sa vrlo malo znanja i poznavanja web programiranja da kreiraju i upravljaju sadržajima na web sajtovima sa velikom lakoćom. Ako znate da kucate u MS Word-u ili na Facebook-u, sa još većom lakoćom ćete moći da upravljate i web sajtom. Posle naše instalacije websajta (izgled sajta, organizacije navigacije, izrade baze podataka itd.) kroz vaš brauzer kao što su npr. Google Chrome, Firefox i sl., možete da menjate aktivne stranice sajta (tekstove, slike itd.), možete da dodajete nove ili da brišete stare stranice i još mnogo toga.

Poznata CMS rešenja

Neki od najpoznatijih CMS rešenja, ili bolje reći Web CMS rešenja su WordPress (trenutno najrasprostanjeniji), JoomlaDrupal i drugi i eShop platforme kao što su PrestaShop i Magento i tako dalje. Ima ih mnogo. U pitanju su open source programi koji su pod GNU opštom javnom licencom (GNU General Public License) koja garantuje krajnim korisnicima (individulacima, organizacijama i firmama) da besplatno koriste, studiraju, dele, kopiraju ili modifikuju program.

Naravno, potrebno je iskustvo i kreativnost iskoristiti ove tehnologije na najbolji mogući način.

Jednostavnost je teško napraviti, lako koristiti i teško za naplatiti. Kompleksnost je leko napraviti, teško koristiti i lako za naplatiti.

CMS udeo na Internetu- Market share

  • WordPress
  • Joomla
  • Drupal
  • Magento
  • Ostali

Informacije preuzete sa CMS Market share

Pouzdanost & isplativost

Dakle za nešto što bi vas koštalo nekoliko hiljada evra, dobijate gotovo rešenje mnogo jeftinije i lakše za korišćenje ukoliko želite samostalno da ažurirate web sajt. Takođe, CMS se može praviti i zasebno po narudžbini, ali ovakve usluge su uglavnom dosta skuplje jer iziskuju mnogo vremena.

Naša preporuka su definitivno WordPress i Joomla CMS koji su najrasprostranjeniji i ima najviše mogućnosti prilikom razvoja sajta kao i veliku zajednicu.

WordPress

WordPress najsavremenija web platforma za poslovno i lično web rešenje, usredsređena na estetiku, funkcionalnosti, web standarde i opštu korisnost. WordPress je istovremeno besplatan i od neprocenjive vrednosti. WordPress koriste mnogi poznati biznisi širom sveta.

Potrebna vam je kvalitetna i profesionalna usluga?