Video produkcija

video produkcija

Video produkcija je pratila nastanak i razvoj televizijskog programa, a pravi procvat doživljava razvojem interneta. Uvela je nove slobode, ideje i pravila u polje marketinga i zato je treba vešto iskoristiti. Digitalni marketing je ubrzao ceo svet. Omogućio je beskonačan protok informacija, demokratizovao izbor, spojio tržišta i otvorio prostor brojnim kreativcima da se u fer uslovima upuste u osvajanje tržišta. Mnoge kompanije su u poslednjih petnaest godina postale prave imperije zahvaljujući digitalnom pristupu.

Kako su reči oduvek bile glavno oružije u marketingu, zajedno sa snažnim vizuelnim sadržajima njihova moć se umnožava, a kupci i korisnici usluga dobijaju potpunu svest o brendu, vezuju se i stiču poverenje.
Zato je video produkcija potrebna svakome ko želi da se sa svojom ponudom uzdigne u reklamno nebo. Dobar video je postao glavni marketinški alat.

Dobar video je najbolja prečica da od početne zamisli za proizvod, uslugu ili događaj dođete do kupaca, korisnika ili učesnika!

Sve počinje od razgovora. Eye to eye kontakt je prvi korak u uspešnoj saradnji. U skladu sa vašim željama i zamislima, naši producenti, scenaristi, snimatelji i montažeri rade na konceptu, scenariju i art direkciji, koja vodi do snažne slike o vašoj kompaniji, startapu, brendu, prodaji, uslugama i događajima.

Video produkcija za digitalne medije

Do nedavno se govorilo da je video produkcija budućnost socijalnih mreža, a to vreme je – SAD. Čak je i Mark Zuckerberg rekao da će video materijali uskoro uzeti primat na fejsbuku.
Naravno, svaka platforma ima svoje specifičnosti u narativu ili zahteva drugačije dimenzije videa, čemu se prilagođava i način snimanja i editovanja.

Youtube, Instagram, Facebook, LinkedIn i TikTok video

Pet najdostupnijih platformi uz pomoć kojih se najbolje dolazi do ciljane publike! Video materijali mogu biti snimani direktno za njih, a mogu im se prilagođavati i TVC-ovi i korporativni filmovi u skladu sa formatom slike i željenim trajanjem. Ovi formati imaju i tekst koji ide uz video, što može dodatno pojačati vidljivost. Svakako video marketing u formi za društvene mreže može predstaviti vaš brend na pravi način i izdvojiti vas od konkurencije. Danas, video produkcija za društvene mreže ne znači nužno i skupa produkcija, jer se publika na ovim mrežama navikla i reaguje više na video sadržaje koji su snimljeni u formatu 9:16 i to obično mobilnim telefonom.

video produkcija za digitalne medije

Raste potreba za video produkcijom

  • Aktivni korisnici u milionima

U poslednje vreme YouTube beleži veliki rast premium korisnika što je još jedan značajan pokazatelj da dosta ljudi gleda sadržaje na YouTube-u kao prvi izbor video sadržaja.

Promo video

Ako želite efektivno obraćanje konzumerima i klijentima, promo video je moguće prilagoditi za skoro sve kanale komunikacije. U centru njihovog sadržaja je prezentovanje karakteristika o kojima saznajemo direktno od vas ili iz vašeg brifa, a o predstavljanju benefita razmišljamo zajedno. Ne zaboravite da su slika i zvuk postali neraskidivi partneri kada se gradi brand awarness!

Korporativni film

Zamislite dobar novinarski prilog koji odgovara na sva važna pitanja (ko?, šta?, kad?, kako? i zašto?), a slikom dočarava realnu atmosferu koju donosi vest. Korporativni video je upravo to, a vest koja se obrađuje je vaš proizvod. To je dokumentarac o vama.
Naravno, realizam ovog formata ne isključuje jak umetnički pečat, koji postižemo dobrom naracijom, interesantnim kadrovima sa zemlje i iz vazduha, dinamičnom montažom i kolor korekcijama.
Pored zakupljenih TV termina i interneta, idealan je i za predstavljanje na sajmovima i konferencijama, a mnogi ga emituju i u prostoru kompanije.

Korporativni eventi

Seminari, konferencije, sajmovi, simpozijumi, izložbe i team bildinzi postaju sve češća tema u video produkciji. Višesatni, čak i višednevni događaji imaju svoje highlightove, koji kada su zabeleženi i atraktivno montirani, postaju lepa memorabilija za zasposlene, a mogu se koristiti i za prezentovanje kompanije.

Online obuke i edukativni videi

Nekada je postojalo samo u futurističkim filmovima, a sada je svakodnevnica. Online učenje je jedna od najbrže rastućih industrija, koja pokrova formalno, neformalno i informalno obrazovanje. Pored toga što se može odvijati u realnom vremenu, škole, freelance profesori, kompanije koje kreiraju interne i eksterne akademije, sve češće se odlučuju za unapred snimljeni materijal, koji uz pomoć montaže, animacija, anketa i upitnika, edukaciju čini interaktivnom i zabavnom.

Jedna od iMarketing ekspertiza je snimanje obuka i edukativnih videa, zbog čega smo pored video materijala otvoreni i da vam pružimo mnogo korisnih saveta.
Budućnost obrazovanja je u informalnom učenju!

Video produkcija za tradicionalne kanale

Televizija se i dalje smatra zlatnim standardom za marketing i uspešno deli svoj prostor sa internet oglasnim prostorom. Starija populacija i dalje bolje reaguje na TV marketing, a razvojem kablovskih televizija se sve lakše dolazi do ciljane publike.

TVC

Nekada je jednostavno bio poznat kao TV reklama ili ekonomsko propagandni program. Ovaj televizijski format koji se obraća najširoj populaciji vidimo kao spoj vašeg cilja i naših scenarističkih i tehničkih rešenja. Težimo da budemo u koraku sa najmodernijim svetskim trendovima, ali se uz pomoć istraživanja koje prethodi snimanju prilagođavamo potrebama i prilikama domaćeg i regionalnog tržišta.
TVC se služi filmskim kadrovima, digitalnim ili stop-motion animacijama, ispisima, bamperima, kajronima i telopima, koji kada su vešto spojeni, stvaraju potpuno novi svet u kojem ’’živi’’ vaš proizvod, usluga ili događaj. Posebnost ovog sveta određuje njegovu harizmu, uspeh i trajnost.

Muzički spotovi

Postoji savremeno mišljenje da je razvoj video produkcije učinio da se muzika više ne sluša – već da se gleda. Singlovi su postali spotovi, a albumi skup uvezanih videa. Mi smatramo da je plus kada dobru pesmu prati i moćan vizuelni identitet, priča o pesmi ili narativ koji prilazi na potpuno novi način.
Svakako, nama su obe teritorije bliske, jer imamo muzičare u timu.
Uz naše saradnike, otvoreni smo i za mastering zvučnih zapisa, ukoliko spot ima određene dodatke na snimljenu numeru.

Radio džinglovi

Ne zaboravimo prvi elektronski medij, koji uspešno odoleva vremenu i pronalazi svoje mesto u digitalnom svetu. Ne spada u video produkciju, ali džinglovi su često identični, dopunjeni ili korigovani audio materijali korišćeni za TV ili digital.
Počevši od dobrog scenarija i odabira muzike, uz naše partnere – majstore audio masteringa i profesionalne voice umetnike, kreiramo efektivne radio džinglove sa kojima zatvaramo pun krug medijske pokrivenosti proizvoda, usluga i evenata.

Ostali formati video produkcije

Svaki oblik video materijala ima priliku za sadržinsku i estetsku vrednost. Iz ovih kvaliteta dolazi viralnost, koja je u svetu izbrisanih granica između prostornog i digitalnog sveta najbolji način za komunikaciju sa digital native generacijom.
Zbog toga, naši video proizvodi pokrivaju prostor od biznisa i edukacije, do društvenih dešavanja i zabave.

Trajanje formata

Ne postoje stroga pravila, ali postoje istraživanja koja pokazuju na šta publika nabolje reaguje i koliko se zadržava na određenim videima i stranicama. Trajanje jeste važan faktor, jer kada se poklopi sa karakteristikama medija, gledalac momentalno postaje kupac ili konzumer.
Promo video treba da bude kratak. Dva minuta je prosek. To vreme je dovoljno da se predstave osnovne informacije.
Korporativni film već ima odlike dokumentarca i može trajati nešto duže, jer je poželjno da sadrži izjave predstavnika kompanije, svedočenja radnika i recenzije kupaca ili korisnika.
TVC je uglavnom trajanja do jednog minuta, najčešće trideset ili petnaest sekundi, što zavisi od media buyinga. Slična je situacija i sa radio džinglovima.
YouTube ima tu slobodu da traje koliko god vam je potrebno, a najmlađa i najbrže rastuća platforma od pomenutih, TikTok, u početku je dozvoljavala klipove od jednog minuta, koje je krajem 2020-e produžila na tri minuta.
Facebook i Instagram takođe imaju svoja specifična pravila, a jedno od njih je poželjno titlovanje videa, jer korisnici, uglavnom preko telefona, brzo skroluju postavke i zvuk je moguće čuti tek klikom na video.
Objektivni smo i zato vam pružamo smernice, kako biste dobili maksimalnu efektivnost oglašavanja.

video produkcija trajanje formata

Kvalitetna video produkcija

Snimamo vrhunskom opremom, koristimo više kamera visoke rezolucije (full HD, 4K), steadicam gear za mekoću pokreta, dronove za snimanje iz vazduha i adekvatnu rasvetu, a snimke pratimo kvalitetnim audio zapisom na više kanala.
Montiramo, predlažemo muzičke podloge i dodatne zvukove i svakom video materijalu pristupamo kao posebnom filmu. Video produkcija nije samo snimanje, to je kompletan proces od pre-produkcije do post-produkcije.

video produkcija obuke kursevi

Koordinacija

Sarađujemo sa velikim brojem iskusnih glumaca, modela, pevača i voice artista. Predlažemo lokacije za snimanje i ugovaramo prostore u skladu sa vašim idejama.
Znatiželjni smo, radujemo se izazovima i pratimo sve nove tendencije u video produkciji.
Takođe, u želji da održimo poverenje, redovno obaveštavamo klijente o fazama u kreiranju videa.

Zato nas pozovite, zakažite sastanak i iznesite svoje ideje usmeno, elektronski ili štampano, a mi vam se ubrzo javljamo sa svežim idejama koje mogu unaprediti vaše poslovanje.

Kako možemo da vam pomognemo?

Kada je u pitanju video produkcija iMarketing tim može da vam pomogne ukoliko su vam potrebni sledeći sadržaji:

  • Video za društvene mreže – YouTube, Instagram, Facebook, TikTok, Linkedin
  • Promo video 
  • Korporativni film 
  • Edukativni video sadržaji i online obuke 
  • TVC i radio džinglovi
  • Korporativni event-i
  • Muzički spotovi

Podaci o YouTube korisnicima preuzeti sa YouTube Revenue and Usage Statistics  

Rast YouTube premijum korisnika

  • Premium korisnici u milionima

Potrebna vam je kvalitetna i profesionalna usluga?