Kurs Google & YouTube oglasi

google youtube oglasavanje online kurs

Ovaj online kurs je kreiran na osnovu dugogodišnjeg iskustva u radu sa raznim biznisima kada je u pitanju Google i YouTube reklamiranje, digitalni marketing i razvoj poslovanja na internetu generalno. Kurs je osmišljen tako da vam pruži konkretna znanja i veštine iz oblasti nastupa i reklamiranja na Google ad platformi.  Kako ne bi trošili vreme i novac na aktivnosti koje ne donose rezultate, saznaćete kako se pravilno postavlja Search kampanja na Google pretrazi, kao i Google Display kampanja na partnerskim websajtovima, naučićemo vas kako da pravilno postavite reklamnu kampanju na YouTube-u i dobijete maksimalan broj pregleda i to sve kroz rad na realnim primerima što se za veliku većinu pokazalo kao najbolja praksa. Takođe, imate i mogućnost da vraćate video materijal i prođete kroz proces kreiranja kampanje neograničen broj puta. Naučićemo vas da analizirate i pratite digitalne metrike sa kojima ćete se susretati prilikom postavljanja Google i YouTube oglasa.

google-reklamiranje-kurs

Šta ćete sve naučiti na kursu?

Objasniću razumljivim jezikom šta su Google oglasi, kako funkcionišu, određena pravila vezana za samo kreiranje ad naloga i klijentova prava i vlasništvo nad ad nalogom. Kako otvoriti nalog na Google ad platformi i kako ga pravilno podesiti.

Pričamo o različitim vrstama oglašavanja koja postoje na Google ads platformi, odnosno o Search kampanjama (oglasi koji se prikazuju na vrhu pretraživača a na bazi pretrage), Google Display kampanjama (baneri na Google Display partnerskim websajtovima) kao i Video oglašavanje na YouTube platformi.

Pratite me korak po korak i otvorite svoj Google ads nalog, saznajte koja su važna inicijalna podešavanja koja bi morali da uradite prilikom kreiranja prve kampanje.
Takođe, radimo i vašu prvu Google Search kampanju korak po korak.

Saznajte koja podešavanja i tool-ove koristiti na Google ads platformi, kretanje kroz samu platformu, najbolje prakse i prečice.

Ispričaćemo vam kako da kreirate reklamu a da bude u skladu sa Google ad politikom, kao i koje su to najčešće greške koje morate da izbegnete.

Korišćenje Google Keyword tool-a i drugih alatki kako bi pronašli odgovarajuće ključne reči koje će doneti konverzije.

Detaljno kreiranje kampanje na Google pretrazi, kako bi se vaš oglas našao na vrhu pretraživača kada neko ukuca ključne reči usluga ili proizvoda koje imate.
Kreiranje tekstualnih reklama kao i pravila koja važe kada je u pitanju kreiranje Google Search kampanje.

Alatka pomoću koje možete da pregledate vaše oglase a da ne utičete na rang vašeg oglasa.

Pričamo o poziciji vašeg oglasa kao i šta sve utiče na to da se vaš oglas nađe na vrhu pretraživača.

Govorimo o tome kako je pre samog reklamiranja potrebno dobro istražiti ciljnu grupu i kreirati ličnosti targetiranih kupaca kako bi vaša kampanja bila efikasnija.

Kreiranje kampanje na Google mreži partnerskih websajtova gde se reklame prikazuju u vidu banera. Partnerski websajtovi su npr. polovniautomobili, mojauto, limundo, razne novine ali i drugi manji specijalizovani sajtovi za određene niše.
Kreiranje responzivnih reklama pomoću Google ad platforme.

Kako se kreira video reklamna kampanja, kao i koja vrsta kampanje služi za prodaju a koja za brand awareness kao i saveti kako dobiti što veći broj pregleda za budžet sa kojim raspolažete na YouTube platformi pomoću Google ads platforme.

Prolazimo kroz ključne metrike koje su bitne za svaku vrstu kampanje, njihove skraćenice, značenja itd.

Prenosimo vam najbolje prakse kada je u pitanju sam monitoring i tumačenje rezultata kampanje, kao i unapređenje kampanje putem adekvatnih aktivnosti u zavisnosti od vrste kampanje.

Na kraju predavanja vežbaćemo na različitim primerima različitih branši i kreiranje kampanja.

Po završetku vežbi, možete pristupiti kvizu (provera znanja). Pitanja su teorijska ali za zadatak imate da napravite određene kampanje koje će vam pregledati predavač i na taj način ćete dobiti dodatne smernice.

Ko je predavač?

Predavač je M.Sc. Saša Novarlić, sa preko 15 godina iskustva u digitalnom marketingu i 10 godina korporativnog iskustva radeći u bankarskom sektoru na prodajnim pozicijama sa preduzećima. Od 2014. godine uspešno vodi agenciju za digitalni marketing iMarketing.rs.

Više o predavaču možete saznati na sledećem linku Saša Novarlić biografija

Kreirali smo za vas online kurs pomoću kog ćete moći odmah za par sati nakon kursa da samostalno postavite kvalitetnu reklamnu kampanju. Izvukao sam za vas najvažnije detalje i moguće varijacije različitih kampanja, alate koje ćete koristiti kao i najbolju praksu kako ne bi lutali i učili na sopstvenim greškama. Sve je predstavljeno tako da možete lako da razumete, naučite i primenite odmah nakon kursa. Na kraju kursa smo kreirali online kviz kao i zadatak gde možete proveriti svoje znanje, kao i poslati vašu postavku kampanje koje ću vam lično pregledati i dati smernice da li je dobro ili nije i kako to unaprediti ukoliko postoji prostora. Ovaj način se pokazao najefikasnijim. Pripremili smo i dodatne materijale (skripte, ček liste i sl.) koje možete skinuti sa platforme. Ukoliko želite da učite na konkretnim primerima i mojim iskustvima iz digitalne branše, prijavite se, ovaj online kurs je za vas.

Saša Novarlić
predavač / vlasnik imarketing.rs agencije

Kako izgleda kurs / radionica?

Kurs je podeljen na module i lekcije kroz koje možete da se krećete kako želite. Putem lekcija slušate i gledate predavača i njegov sadržaj ekrana putem video materijala, gde se prolazi jedna po jedna lekcija u okviru modula, kao i korak po korak kada je u pitanju kreiranje oglasnih kampanja. Video sadržaj možete da pauzirate, gledate i pristupate neograničano. Na kraju predavanja postoje vežbe na konkretnim primerima iz različitih branši, a zatim test znanja putem kviza (teorija i zadaci). Na taj način će vam biti lakše da upamtite određene procese i steknete rutinu.  Takođe, obezbedili smo vam i ček liste, skripte, banere za Google Display kampanju i još dosta toga što će vam dodatno olakšati edukaciju.

Zašto baš kod nas? Šta nas to izdvaja od drugih?

– Od 2003. godine se aktivno bavimo digitalnim marketingom.
– Izvukli smo i saželi najbitnije aktivnosti i alate koji se koriste.
– Pomogli smo preko 100 različitih domaćih i stranih biznisa da razviju svoje poslovanje i prisutnost na društvenim mrežama.
– Mi smo fokusirani na vaš uspeh u radu i rezultate koje ćete generisati posle kursa tako da ćete imati realne veštine.
– Koristimo termine i predajemo na način koji je razumljiv i totalnim početnicima.
– Obezbeđen neograničen pristup platformi i polaganje završnog kviza, kao i sve dopune kursa, nove vežbe i sl. (za 12 meseci)

Kome je namenjen Google & YouTube kurs / radionica?

– pojedincima koji žele da savladaju veštine i shvate principe i potencijale Google i YouTube marketinga
– pojedincima koji žele da usavrše i dopune svoje znanje o Google i YouTube oglašavanje
– preduzetnicima koji žele da saznaju potpun potencijal Google i YouTube marketinga kao i kako da ga primene na svoj biznis model
– menadžerima / direktorima marketinga, prodaje i drugih sličnih pozicija koji shvataju važnost digitalnog marketinga
– firmama i kompanijama koje žele da unaprede veštine svojih zaposlenih i kreiraju in-house timove
– studentima i nezaposlenima koji žele da steknu nove veštine i znanja

Pomogli smo mnogim biznisima i pojedincimaPokreni i ti svoj digitalni marketing

digitalni marketing portfolio

digitalni marketing portfolio

Neophodno predznanje

  • Osnovno korišćenje računara (interneta)

Sve lekcije se prelaze korak po korak uz snimak ekrana predavača tako da mogu i potpuni početnici da ih razumeju i nauče kako sve funkcioniše, kao i da sami sve sprovedu u delo.

Važne informacije

  • Vrsta kursa: Online – preko brze i pouzdane platforme za učenje
  • Vreme pohađanja kursa: prijave su stalno otvorene
  • Trajanje kursa: 15 lekcija u 6 modula – 230 minuta (video materijala)
  • Pristup: neograničan broj puta u toku 12 meseci može se stalno i iznova gledati
  • Dodatne vežbe, lekcije i materijali: u toku 12 meseci obezbeđen vam je pristup i novim sadržajima kojim se bude kurs dopunjavao
  • Obezbeđeni dodatni materijali i u vidu skripti, ček lista, banera za potrebe vežbanja i drugi materijali.
  • Podrška preko e-mail-a i FB grupe.

Cena kursa

8.750 din (ili 75 eur za polaznike iz inostranstva)

Prijave se vrše putem forme u nastavku. Nakon prijave stićiće vam email sa instrukcijama za uplatu, a nakon uplate stićiće vam na email podaci za logovanje na platformu za učenje.
Ukoliko vas zanimaju dodatne informacije slobodno pišite na kursevi@imarketing.rs ili pozovite na +381641774725

Ukoliko želite da se prijavite, molimo Vas prijavite se putem forme dole ispod u nastavku.

Dobrodošli u svet digitalnog marketinga. 

Prijavi sePopuni online formularInvesticija u znanje isplaćuje najbolje kamate – Benjamin Franklin.

Pogledajte sve kurseve koje smo spremili za vas.