"> Održavanje sajta - Zašto je važno održavati web sajt - Web sajtovi

Održavanje sajta

Održavanje Razvoj Web Sajtova

Održavanje web sajta se može posmatrati kao jedna od najvažnijih aktivnosti ukoliko želite da vaša web prezentacija bude posećena u znatnijoj meri i ono što je najvažnije da se razvija. Većina kompanija posle kreiranja sajta ne održava i ne ažurira redovno svoj websajt što je ključna stvar kako bi se obezbedila što bolja pozicija na Google besplatnoj pretrazi i na taj način pronašli novi klijenti i još mnogo toga.

Vaš sajt ne bi smeli zanemarivati. Kreiranje kvalitetnog sadržajaoptimizacija sajta (SEO) i generalno svog online prisustva kroz Društvene mreže i sl. je dugotrajan posao i ima strmu krivu učenja, čak i za napredne korisnike web tehnologija. Za održavanje sajta je potrebno izdvojiti vreme, ujedno biti kreativan i pravovremen, sa dovoljno iskustva u marketingu i prodaji da bi sajt mogao da ima potpuni efekat.


Šta sve spada pod održavanjem web sajta?

1. Objavljivanje sadržaja – nove stranice, blog, ažuriranje postojećih web stranica, nove slike i video itd.

2. Održavanje tehničke ispravnosti – ispravke tehničkih nepravilnosti koje utiču na sam rad sajta, pravovremeni update software sajta i njegovih pluginova

3. Analiza i optimizacija – nadgledanje sajta odnosno analiza poseta i planiranje daljeg razvoja

4. Merenje efikasnosti – Merenje uspešnosti sajta (prodaja, konverzije itd.)

5. Nadgledanje infrastrukture sajta – Nadgledanje i upravljanje hosting nalogom, praćenje saobraćaja sajta

Održavanje sajtova kao konstantantan i kontinuiran proces

Najvažnija stvar za razvoj websajtova je plansko, konstantno i kontinuirano pisanje i dodavanje novih sadržaja i animiranja publike koja posećuje websajt. Jedino na taj način dugoročno možete obezbediti kontinuirano povećanje poseta websajta samim tim i razvoj biznisa.

Konstantana akcija kreira konstantne rezultate. Održavajte web sajtove redovno i konstantno.

Dobitna kombinacija & strategija

 • Nov sadržaj
 • SEO
 • Reklamiranje
 • Newsletter & Društvene mreže

Transformišite svoj biznis.

Statistika & Analiza

Jedan od bitnijih aspekata Internet marketinga jeste praćenje poseta na websajtu,  odnosno analiza tih poseta i ponašanja posetioca na websajtu radi samog unapređenja websajta. I najlepši i najfunkcionalniji sajt na svetu je potpuno bezvredan ako nije posećen.

Obezbeđujemo vam pristup Google Analytics platformi i po dogovoru u zavisnosti od paketa, određenog dana u mesecu ili nedelji se šalju izveštaji u .PDF formatu na vašu e-mail adresu tako da i vi možete da pratite da li vaš websajt ima efekta i koliko ljudi ga posećuje.

 • Broj poseta na sajtu (ukupan broj poseta)
 • Unikatni posetioci (računa se 1 poseta po 1 računaru)
 • Pregledane stranice (ukupan broj pregledanih stranica)
 • Posete sa drugih sajtova
 • Procenat novih poseta
 • Demografske kategorije (jezik, lokacija itd.)
 • Vrsta uređaja (mobilni, laptop, tablet itd.)
 • Ponašanje posetioca (učestalost, angažovanje itd.)

Konstantnim ulaganjem u razvoj sajta i prisutnosti na Internetu uspeli smo da dobijemo nove klijente i postanemo prepoznatljivi na tržištu kada je u pitanju ugradnja stolarije.

Miloš Novaković
Vlasnik, ProMax Doo

Uspeli smo za godinu dana da osvojimo tržište brze hrane prisustvom na Facebook-u i reklamiranjem na Google platformi. Trenutno nas prati 30.000 ljudi… Idemo dalje.

Goran Filić
Komercijalni direktor, Burger Plus

Imali smo web sajt koji nam nije donosio posete i nove klijente dok nismo počeli da sarađujemo sa iMarketing-om. Sada nas klijenti pronalaze i preko Google-a i preko Facebook-a.

Prim. dr sc med Aleksandra Mladenović Mihailović
Osnivač, Ginekološko Akušerska Ordinacija Mladenović

Potrebna vam je kvalitetna i profesionalna usluga?