Kako selektovati samo jednim klikom na Photoshop-u

Kako selektovati samo jednim klikom na Photoshop-u

Kada se postavi pitanje koja je Photoshop alatka najbolja za selekciju objekata na fotografiji, možemo slobodno odgovoriti da ne postoji. Rezultati selekcije zavise od karakteristika dela slike koji treba izdvojiti, kvaliteta slike kao i oblika i boja.

Svi korisnici Photoshop-a znaju da su za selekciju objekata na fotografiji bili potrebni veština, preciznost, strpljivost ali i vreme. Postoje različiti načini da se selekcija manje ili više precizno uradi, i Adobe je u svojoj istoriji postepeno razvijao alatku za selekciju objekata, i različitih površina koje želimo da korigujemo kao i samu funkciju.

Selekcija je deo koji je izdvojen od ostatka slike pomoću alatki za selekciju, te možete vršiti promene samo na tom izdvojenom delu bez uticaja na ostatak slike. Selekciju možete napraviti na osnovu veličine, figure ili boje.

Još u novembru, Adobe je testirao novu Photoshop funkciju koja se čekala, pa možemo reći, oduvek, a to je nova alatka “Select Subject“.

U Adobe demo verziji, prikazana je impresivana mogućnost selektovanja objekata samo jednim klikom. Ova nova alatka koristi Adobe’s Sensei AI da bi ste tačnije, brže i lakše detektovali objekte koje želite da selektujete na fotografiji. Moramo reći da rezultati nisu savršeni, ali će sigurno dati lakši početak nego druge alatke i značajnu uštedu u vremenu.

Kako se koristi “Select Subject”?

Ono što je takođe novo, Photoshop poboljšava svoj visok DPI tako da korisnički interfejs odgovara Windows podešavanjima. Takođe, aplikacija sada uključuje podršku za Microsoft-ov Dial tako da možete podesiti svojstva četkica prilikom crtanja, nešto što smo čekali od kada se Dial pojavio.